49.03 F
Kepualauan Riau
April 18, 2024
https://www.regalianews.com

Seorang Laki -Laki Mencekik Pekerja Kedai Ditahan Polis

Hukum & Kriminal

Seorang Laki -Laki Mencekik Pekerja Kedai Ditahan Polis
Foto Istimewa

Regalia News Seorang lelaki yang mengugut dan mencekik pekerja kedai selepas ditegur tidak memakai pelitup muka ditahan polis di Senawang di sini malam tadi.Seremban,18 April 2021.

Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd. Said Ibrahim berkata, suspek berusia 50 tahun itu ditahan pada pukul 10 malam tadi bagi membantu siasatan kejadian pekerja kedai kedai diugut dan dicekik oleh seorang lelaki yang tidak dikenali semasa berada di sebuah kedai runcit di Taipan 2, Senawang.

“Pihak polis telah menerima laporan berhubung kejadian itu daripada mangsa yang juga pekerja kedai pada pukul 12.33 tengah hari tadi,hasil semakan lanjut mendapati mangsa yang berusia 22 tahun telah menegur suspek kerana tidak memakai pelitup muka, memeriksa suhu dan juga tidak menulis nama pada buku yang disediakan,” katanya

“Setelah itu Mohd. Said mengatakan , suspek akan di bawa ke Kompleks Mahkamah Seremban esok untuk tahanan reman di bawah Seksyen 506/323 Kanun Keseksaan kerana mengugut dan dengan sengaja mendatangkan cedera pada mangsa”.tegasnya.

Tambah Mohd. Said, suspek juga akan dikenakan kompaun atas ketidakpatuhan prosedur operasi standard (SOP) Covid-19 di bawah Akta 342 (Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988).

“Menerusi hantaran di media sosial Facebook, seorang individu telah berkongsi video rakaman televisyen litar tertutup (CCTV) yang memaparkan seorang lelaki memakai baju putih telah memarahi mangsa (pekerja kedai) dan bertindak mencekik lehernya”.ungkapnya.

Penulis : NOR SHAFAWATI YUP

Editor : Abdullah

Baca Disini

Leave a Comment

Leave a review

https://www.regalianews.com
Regalia News
regalianews.com UA-174246026-1